"Главата" на разбитата в Русе престъпна група през 2017 година е на свобода в чужбина

By 13 Септември 2018 Прочетена 3152 пъти 0
Илия Стоилов вече е обявен за издирване, след като Съдебна полиция не го е открила Илия Стоилов вече е обявен за издирване, след като Съдебна полиция не го е открила БГНЕС

Бизнесменът от Русе Илия Стоилов, който е брат на депутата от БСП Георги Стоилов, беше арестуван през октомври миналата година при акция на ГДБОП.

Бяха му повдигнати обвинения като член на група за рекет на длъжници, разпространение на наркотици и склоняване към проституция. По време на разследването бяха извършени и много обиски. Групата се е състояла от няколко членове и е сплашвала и рекетирала хора по негова поръчка. При претърсване на адреси на хора от групата са иззети множество доказателства, сред които 4 пистолета, единният от които боен. Открити са още метални палки, бухалка, електрошок, тротилова шашка с 400 грама тротил, пари и други доказателства.

Тази група е особено опасна

подчерта вътрешният министър в оставка Валентин Радев

Внесеният обвинителен акт от прокуратурата обаче е бил върнат от съда заради съществени процесуални нарушения. След старта на делото Илия Стоилов и неговия защитник са поискали мярката за неотклонение на задържания да бъде сменена с по-лека. Това искане е било уважено.

Веднага след това прокуратурата е подала протест срещу определението на Специализирания наказателен съд. Най-тежката мярка за неотклонение обаче е била върната едва на 11 септември тази година, а през това време Стоилов напуснал страната.

Органите на реда разполагат с информация, според която Илия Стоилов е напуснал безпрепятствено България на 6 септември.

От справката на МВР е видно, че е напуснал страната, разполагаме с конкретни данни за лекия автомобил, лицето, което го е придружавало и евентуалната цел на пътуването

заяви главният прокурор Сотир Цацаров
Илия Стоилов вече е обявен за издирване, след като Съдебна полиция не го е открила в изпълнение на разпореждане на съда да го върне зад решетките.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 13 Септември 2018 16:33
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net