Институциите в Област Русе декларираха готовност за зимата

С 94 машини за снегопочистване и поддръжка на републиканските пътища разполага Областното пътно управление в Русе С 94 машини за снегопочистване и поддръжка на републиканските пътища разполага Областното пътно управление в Русе КИС 13

С 94 машини за снегопочистване и поддръжка на републиканските пътища разполага Областното пътно управление в Русе.

Това стана ясно днес на свикания щаб за изпълнение на областния план за защита при бедствия. 

Основен проблем в Община Русе е регулирането на трафика на камиони през Дунав мост при обилен снеговалеж, за да се осигури добро снегопочистване.

Останалите общини в областта декларираха готовността си за поддръжка на пътищата през зимата. Все още обаче нямат сключени договори за снегопочистване за следващата година. 

От областното пътно управление увериха, че разполагат с достатъчно техника за поддъжане на републиканските пътища. В момента се провеждала процедура за избор на фирма за почистване на републиканската пътна мрежа. От там увериха още, че има и готовност за спиране на тежкотоварните автомобили при усложнена зимна обстановка.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

www.kiss13.net
Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.
НАУЧИ ПОВЕЧЕ СЪГЛАСЕН СЪМ НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН