Искат областният управител да насрочи референдум за чиста околна среда в Русе

By 11 Март 2019 Прочетена 1663 пъти 0
Според Инициативния комитет, тази възможност се предвижда в Закона за пряко участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление Според Инициативния комитет, тази възможност се предвижда в Закона за пряко участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление снимка: КИС 13

Искат областният управител на насрочи провеждането на месетен референдум за чиста околна среда в Русе.

Според Инициативния комитет, тази възможност се предвижда в Закона за пряко участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление.

Бойко Никифоров твърди, че от Инициативния комитет са събрали с 1000 подписа повече от необходимите за провеждане на референдум. Тъй като Общинският съвет отказа да вземе такова решение, въз основа на предоставения от ГРАО брой на избирателите, от Инициативния комитет искат областният управител да се намеси.

Междувременно от Инициативния комитет обявиха, че всеки месец на една и съща дата ще оповестяват имената на общинските съветници, киоито са гласували против провеждането на референдум.

Припомняме, че от Инициативния комитет подадоха и жалба срещу териториалното звено на ГРАО в Русе, за да изискат от тях да предоставят точния брой на избирателите, които имат право да участват в местни избори.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 11 Март 2019 20:18
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net