Лекар от Русе бе осъден за издаване на "зелени" рецепти без да има право на това

Окръжна прокуратура е започнала работа по разследване на лекаря след сигнал Окръжна прокуратура е започнала работа по разследване на лекаря след сигнал снимка: КИС 13

Лекар от Русе бе осъден на пробация за издаване на рецепти за медикаменти, които съдържат наркотични вещества, без да има право на това.

Освен това, д-р Петър Зарзаланов е получил и наказание от 3 години поправителен труд, като този период няма да му се зачита за трудов стаж.

Окръжна прокуратура е започнала работа по разследване на лекаря след сигнал за нерегламентирано предписване на медикаменти, които съдържат наркотични вещества. По предложение на прокуратурата в Русе обаче случаят е прехвърлен в Пловдив, където е извършено цялото разследване.

Днес д-р Петър Зарзаланов бе потърсен за коментар, но не пожела да отговори защо е изписвал лекарства с опиати и успокоителни, които водят до зависимост.

След като той е сключил споразумение с прокуратурата в Пловдив, като се е признал за виновен, Окръжният съд в Русе му е наложил наказание "Пробация" с 3-годишен период на поправителен труд, който няма да му се зачита за трудов стаж.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

www.kiss13.net
Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.
НАУЧИ ПОВЕЧЕ СЪГЛАСЕН СЪМ НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН