Може да продължат реставрацията на бившето музикално училище в Русе

By 10 Март 2016 Прочетена 1368 пъти 0

Въпреки забавянето с няколко години, ремонтът на бившата музикална гимназия в Русе може би ще бъде подновен. Там ще се помещава първият частен музей за съвременно и антично изкуство. Стана ясно, че договорът между инвеститора и областната управа е бил удължен до следващата година.

Анексът предвижда 450 000 лева неустойки, ако сградата не бъде възстановена. Обезщетенията за забавеното строителство, които дължи инвеститорът, ще се включат в реконструкцията. По договор купувачът се ангажира да реставрира напълно външната архитектура на сградата, като предостави 60% от разгънатата застроена площ за изкуство.

Припомняме, че имотът бе закупен на търг през 2007 за над 440 хиляди лева. Инвестицията в бъдещия музей трябваше да бъде за 2 милиона евро. Работата се забави заради дългото съгласуване на изготвените проекти с Националния институт за опазване на недвижимото културно наследство.

Сграда на улица "Борисова", където ще се помещава музеят, е деактувана като национален паметник на културата от публична в частна държавна собственост.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net