МРРБ отпусна близо 100 000 лева за проектиране на укрепването на блок "Русия" в Русе

By 19 Септември 2018 Прочетена 2721 пъти 0
Блокът е строен през 1968, а след земетресението във Вранча сградата започва да пропада Блокът е строен през 1968, а след земетресението във Вранча сградата започва да пропада КИС 13

108 хиляди лева отпусна Министерството на регионалното развитие за изготвяне на проект за укрепване на блок "Русия" в Русе.

Блокът е строен през 1968. След земетресението във Вранча сградата започва да пропада. През 90-те години се получава и деформация, която се оказва резултат от слягане на терена под източната част на блока поради намокряне на земната основа. Оттогава 12-етажната сграда започва да се накланя на една страна.

През 2011 година е правено геодезическо проучване, което е показало вертикално отклонение от 70 сантиметра. Предполага се, че към момента то е вече между 80 сантиметра и един метър.

Още през миналата година стана ясно, че от Министерството на регионалното арзвитие ще отпуснат средства за проучване и изготвяне на инвестиционен проект за конструктивно укрепване на блока и земната основа под него.

Обявена е обществена поръчка на стойност 90 хиляди лева без ДДС. Оферти се подават до 22 октовмри. Срокът за извършване на дейностите е между 2 и 4 месеца. 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net