На 22 април започва делото срещу Северин

By 29 Март 2019 Прочетена 3095 пъти 0
На първото разпоредително заседание се очаква делото да се насрочи за разглеждане по същество На първото разпоредително заседание се очаква делото да се насрочи за разглеждане по същество снимка: КИС 13

На 22 април започва делото срещу Северин Красимиров за убийството на Виктория Маринова, извършено на 6 октомври миналата година в Русе.

На първото разпоредително заседание се очаква делото да се насрочи за разглеждане по същество.

На 19 март Окръжна прокуратура в Русе внесе три обвинения срещу Северин Красимиров - за блудствени действия, изнасилване и умишлено убийство, извършено с особена жестокост.

По време на досъдебното производство, продължило 5 месеца, са разпитани повече от 30 свидетели и са направени над 15 експертизи. Разследването недвусмислено е показало, че става дума за чист криминален случай, със сексуален мотив за извършване на престъплението, който няма нищо общо с професионалната реализация на Виктория Маринова. Няма доказателства или данни, които да сочат към съучастие на други лица.

Законът предвижда за жестокото убийство на Виктория Маринова, Северин Красимиров да получи от 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор или най-тежкото наказание - доживотен затвор без замяна.

На разпоредителното заседание на 22 април ще се разбере дали защитата на Северин Красимиров ще поиска производството да бъде по съкратената процедура без разпит на свидетели, което позволява наказанието да бъде намалено с до една трета.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net