На русенския хиподрум се проведе турнирът по прескачане на препятствия "Купа Русе"

By 03 Юни 2019 Прочетена 1573 пъти 0
Състезанието беше организирано от клубовете по конен спорт "Истър" и "Екуестре" Състезанието беше организирано от клубовете по конен спорт "Истър" и "Екуестре" снимка: Антония Косева, КИС 13

Венето Тенев спечели турнира по прескачане на препятствия за Купа Русе. Сред наградените бяха още Светлозар Славчев, Павлин Ангелов и Пламен Петров.

Състезанието, което се проведе на хиподрума, беше организирано от клубовете по конен спорт "Истър" и "Екуестре".

Състезанието премина в четири изпитания. Първи минаха начинаещите участици в паркур екс. Всеки, който успешно се справи с трасето без да допусне грешка, получи награда за стимул.

След това изпитанията ставаха все по-трудни, като най-сложно бе преодоляването на препятствията за Купа Русе. Целта е от една страна състезателят да покаже ездови качества, а от друга да се демонстрира свободата на коня, неговата сила, ловкост и подчинение по време на скачането.

В турнира, който се провежда за първа година, се включиха над 100 участници от 15 града от цялата страна. Организаторите се надяват турнирът да се развие и да стане класика в конния спорт.

Заместник-областният управител Свилен Иванов, който освен че организира турнира е и състезател, сподели, че е доволен от участието си, въпреки някои здравословни проблеми с коня му.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 03 Юни 2019 19:59
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net