Не предвиждат промени по пътните разклони за Мартен и Сандрово

By 05 Октомври 2018 Прочетена 2093 пъти 0
Това е отговорил регионалният министър Петя Аврамова на питане на депутата Пенчо Милков Това е отговорил регионалният министър Петя Аврамова на питане на депутата Пенчо Милков КИС 13

На този етап не се предвижда изграждане на допълнителна лента на отбивките за Мартен и Сандрово по пътя Русе – Силистра.

Това е отговорил министърът на регионалното развитие Петя Аврамова на актуален въпрос на народния представител Пенчо Милков.

В питането си депутатът е посочил, че жителите на двете населени места са силно притеснени и недоволни от състоянието на пътя в района на втората отбивка за Мартен и на тази за Сандрово. Според хората там трасето трябва да се разшири като се изгради допълнителна лента за завиващите наляво и тези, които идват от Силистра. На този етап обаче там не се предвиждали никакви подобрения на пътя. 

Според народния представител честотата с която на двете места ставали инциденти говорела, че там има проблем. Пенчо Милков подчерта, че кметовете на Мартен и Сандрово многократно са писали докладни към държавата и министерството за този проблем. Гражданите пък заявявали, че ако не последват спешни мерки за регулиране правилно на кръстовището, щели да излязат на протест.

Народният представител смята да отнесе въпроса към специализираната администрация, за да извърши допълнителни проверки на място.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Вторник, 17 Декември 2019 16:19
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net