Николай и Деян получиха съответно 11 и 9 години затвор за убийството в Николово

By 26 Ноември 2018 Прочетена 4945 пъти 0
Те ще трябва да заплатят и кръвнина на съпругата и сина на убития шофьор Те ще трябва да заплатят и кръвнина на съпругата и сина на убития шофьор КИС 13

Признаха за виновни двамата ученици от Русе, обвинени за убийството на таксиметров шофьор в село Николово през миналата година.

Днес в Окръжния съд Николай и Деян получиха съответно 11 и 9 години лишаване от свобода. Те ще трябва да заплатят и кръвнина на съпругата и сина на убития шофьор.

Преди присъдата, беше изслушано вещото лице, което изготви психиатричната експертиза на ключов свидетел. Тя трябваше да установи дали той може да бъде разпитан. Това обаче не беше допуснато от съда. След това бяха изслушани обясненията на двамата обвиняеми Николай и Деян, които при необходимост отговаряха и на въпроси от всички страни по делото. Последваха пледоариите на защитниците на двете 18-годишни момчета и прокуратурата.

Накрая съдът се произнесе, че признава и двамата за виновни. Деян бе осъден на 9 години лишаване от свобода,  а Николай – на 11. Освен това ще трябва да платят кръвнина от 100 хиляди лева на сина на убития шофьор и 150 хиляди на съпругата му.

Адвокатите на двете момчета заявиха, че ще обжалват присъдите.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 26 Ноември 2018 19:54
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net