Новите перспективи за хората от третата възраст обсъдиха на форум в Русенския университет

By 10 Май 2019 Прочетена 1412 пъти 0
Семинарът е организиран от Кармен Щаделхофер, която е президент на асоциация "Дунавска мрежа за Европа" Семинарът е организиран от Кармен Щаделхофер, която е президент на асоциация "Дунавска мрежа за Европа" снимка: КИС 13

Международен семинар "Обучение и доброволчество в третата възраст - нови перспективи за България, Румъния и Германия" се проведе в Русенския университет.

Уастниците във форума обсъдиха как образованието и дигитализацията могат да допринесат за засилване ангажираността на възрастните хора.

Семинарът е организиран от Кармен Щаделхофер, която е президент на асоциация "Дунавска мрежа за Европа" и на Институтa за виртуално и реално обучение на възрастни към Университета в немския град Улм. Тя заяви, че обществото има нужда от опита и компетенциите на хората от третата възраст. 

Кармен Щаделхофер даде пример с община Сливо поле как се работи за приобщаването на възрастните хора. Учстниците в семинара се запознаха с опита на Сливо поле като най-успешната община в България за работа с възрастните хора.

През периода 2019-2021 година Русенският университет ще продължи своята активна дейност в обучение на хора от третата възраст, чрез нови три проекта по програма "Еразъм". Висшето училище в Русе ще работи и по съвместен проект с немските си партньори за запазване и разпространение на нематериалното културно историческо наследство на България.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net