Обвиненият за убийството в Голямо Враново получи инсулт, пуснаха го под гаранция

By 03 Април 2018 Прочетена 1461 пъти 0

Под парична гаранция от 5000 лева пуснаха на свобода Джелял Юсеинов – обвинен в убийството на 68-годишна жена в село Голямо Враново.

Причината за това решение е инсулт, който мъжът получил в софийския затвор, където бе изпратен до започване на делото. Това се случило веднага след внасянето на обвинителния акт от Окръжна прокуратура - Русе за извършеното с особена жестокост убийство. 66-годишният Джелял бил настанен в болницата на затвора, но тъй като не успял да се възстанови, бил пуснат под парична гаранция.

Припомняме, че мъжът е обвинен в това, че на 11 май миналата година умишлено умъртвил Райме Хасанова. Според обвинението, мъжът отишъл в къщата на жената, която била вдовица, и поискал да прави секс с нея. След като му отказала и го изгонила, той се ядосал и по-късно отново отишъл в жилището й. Хванал възрастната жена за шията и започнал да я души. Въпреки съпротивата й, той успял да я събори на земята, нанесъл й удари по главата и тялото, след което я удушил.

По искане на прокуратурата, мъжът получи най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража". В процеса на разследването са извършени множество огледи на местопроизшествието, претърсване и изземване, разпити на свидетели, справки, психиатрични, медицински, технически и ДНК експертизи.

За това престъпление законът предвижда наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 02 Ноември 2018 14:28
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net