Организации настояват за структурна реформа в политиките за децата и семействата

By 29 Май 2019 Прочетена 1381 пъти 0
За това настояват от Националната мрежа за децата, която обединява над 150 организации от цялата страна За това настояват от Националната мрежа за децата, която обединява над 150 организации от цялата страна снимка: КИС 13

Да има структурна реформа в политиките за децата и семействата.

За това настояват от Националната мрежа за децата, която обединява над 150 организации от цялата страна. Според експертите няма обединяващо звено, което да свърже всички политики в тази посока.

Елена Петкова от сдружение "Еквилибриум" в Русе заяви, че има нужда от дебат по този въпрос, тъй като практиката показвала, че такава структурна реформа е необходима. Предлага се или да се открие нова структура, или съществуващите да бъдат овластени и финансирани да отговарят за политиките за децата и семействата.

Петкова даде пример от Англия, където по всякакъв начин се помага на самотна майка или бедно семейство да си стъпят на краката, за да имат условия да отглеждат децата си.

През миналата година Националната мрежа за децата е осигурила подкрепа за над 74 000 деца и техните семейства в цялата страна.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net