Осъдиха условно моторист от Русе заради катастрофа със загинал през 2017

Трагичният нцидент стана през месец юни 2017 година на булевард "България" Трагичният нцидент стана през месец юни 2017 година на булевард "България" снимка: КИС 13

Условна присъда получи 27-годишен моторист за причинена смърт на бул. "България" в Русе през юни 2017.

Мъжът е осъден на две години лишаване от свобода с 5-годишен изпитателен срок.

Окръжният съд е признал моториста за виновен в това, че на 10 юни 2017 на булевард "България" в Русе, при управление на моторно превозно средство е нарушил правилата за движение по пътищата. Според съда, като водач мъжът не е изпълнил задължението си да намали скоростта и да спре, когато е възникнала опасността за движението – намиращата се след предпазната еластична ограда с намерение да пресече платното за движение пешеходка. Освен това съдът е счел, че водачът не е бил внимателен при пресичането на жената и по непредпазливост е причинил смъртта й.

За този вид престъпление законът предвижда лишаване от свобода от две до шест години. Съдът е намалил наказанието с 1/3 на основание чл. 58а, ал. 1 от Наказателния кодекс, тъй като производството по делото е протекло по съкратената процедура.Подсъдимият е заявил, че се признава за виновен по всички факти и обстоятелства, посочени в обвинителния акт и е изразил съгласие да не се събират доказателства по тях.

Съдебният състав е лишил подсъдимия от право да управлява моторно превозно средство за максималния по закон срок от 5 години. Присъдата може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок пред Апелативния съд във Велико Търново.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 03 Януари 2019 20:17
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

www.kiss13.net
Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.
НАУЧИ ПОВЕЧЕ СЪГЛАСЕН СЪМ НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН