Осъдиха условно моторист от Русе заради катастрофа със загинал през 2017

By 03 Януари 2019 Прочетена 2550 пъти 0
Трагичният нцидент стана през месец юни 2017 година на булевард "България" Трагичният нцидент стана през месец юни 2017 година на булевард "България" снимка: КИС 13

Условна присъда получи 27-годишен моторист за причинена смърт на бул. "България" в Русе през юни 2017.

Мъжът е осъден на две години лишаване от свобода с 5-годишен изпитателен срок.

Окръжният съд е признал моториста за виновен в това, че на 10 юни 2017 на булевард "България" в Русе, при управление на моторно превозно средство е нарушил правилата за движение по пътищата. Според съда, като водач мъжът не е изпълнил задължението си да намали скоростта и да спре, когато е възникнала опасността за движението – намиращата се след предпазната еластична ограда с намерение да пресече платното за движение пешеходка. Освен това съдът е счел, че водачът не е бил внимателен при пресичането на жената и по непредпазливост е причинил смъртта й.

За този вид престъпление законът предвижда лишаване от свобода от две до шест години. Съдът е намалил наказанието с 1/3 на основание чл. 58а, ал. 1 от Наказателния кодекс, тъй като производството по делото е протекло по съкратената процедура.Подсъдимият е заявил, че се признава за виновен по всички факти и обстоятелства, посочени в обвинителния акт и е изразил съгласие да не се събират доказателства по тях.

Съдебният състав е лишил подсъдимия от право да управлява моторно превозно средство за максималния по закон срок от 5 години. Присъдата може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок пред Апелативния съд във Велико Търново.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 03 Януари 2019 20:17
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net