Осем русенски студенти се включиха в тазгодишния Летен университет

By 01 Септември 2018 Прочетена 2011 пъти 0
То се проведе в к.к. Албена от 23 до 29 август То се проведе в к.к. Албена от 23 до 29 август Русенски университет

Близо 400 студенти от над 25 български висши училища се включиха в поредното ХVI-то издание на Летен университет, което се проведе в к.к. Албена от 23 до 29 август.

Осем сутденти от Русе, водени от председателя на Студентския съвет Станимир Бояджиев се включиха в събитието, организирано от Националното представителство на студентските съвети в Република България.

Академичната част на проекта бе открита с лекцията "Блокчейн технологии в образованието – що е то?" на Християн Даскалов – директор на Националния студентски дом. В следващите дни се имаше презентации и дискусии по темите "Дигитален маркетинг" и "Състоянието на правната уредба в България. На какво може да ни научи правото", като лектори бяха създателите на фейсбук феномена Пабло Ескобар и преподавателят в Софийския университет проф. Мария Славова.

В официалното откриване на сцената пред хотел "Добруджа" се включи рапърът 100 кила. С факел от Олимпийските игри беше запален и огънят, предвещаващ спортните срещи между студентите. Младежите се състезаваха в 10 вида спорт – плажен футбол, плажен волейбол – мъже и жени, стрийт баскетбол – мъже и жени, плажен тенис, плуване, плажна лекоатлетическа щафета, плажна щафета, дърпане с въже, плажен крос и шахмат.

"Летен университет" е проект на Националното представителство на студентските съвети, започнал като "Национални студентски игри" през 2002 година, а от 2009 година инициативата приема наименованието Национални летни студентски игри "Летен университет". Летният университет има за цел да създаде условия за изграждане на активен диалог между студентските общности, чрез участието им в обучения, семинари, спортни и културни събития, обединявайки ги да работят заедно за развитието на масовия студентски спорт, образованието и междукултурните ценности.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net