От 20 на 3 години смъкнаха присъдата на обвиняемия за убийството на Алекс от Бяла

By 14 Юни 2019 Прочетена 5908 пъти 0
Решението на Апелативния съд във Велико Търново може да бъде обжалвано пред върховната инстанция Решението на Апелативния съд във Велико Търново може да бъде обжалвано пред върховната инстанция снимка: КИС 13

Намалиха от 20 на 3 години присъдата на Валентин Маринов обвиняем за смъртта на Алекс от Бяла.

Решението на Апелативния съд във Велико Търново може да бъде обжалвано пред върховната инстанция.

По време на заседанието в Апелативния съд вещото лице е било разпитано още веднъж по възложената му допълнителна съдебно-медицинска експертиза. Според нея смъртта на Алекс не е причинена от самия удар, нанесен от Валентин, а от падането на Алекс на земята.

Според адвоката на Валентин Маринов - Венцислав Великов най-вероятно това е довело до намаляването на присъдата от 20 на 3 години.

Съдът обаче е оставил непроменен размера на обезщетението за роднините – в размер на 200 000 лева. Венцислав Великов заяви пред камерата на телевизия КИС 13, че ще се консултира с клиента си дали да не бъде обжалвано и то.

Ако има протест от страната на прокуратурата и обжалване на новата присъда, делото ще отиде във Върховния касационен съд. В случай че наказанието от 3 години бъде потвърдено, Валентин Маринов може да бъде освободен предсрочно и да изтърпи условно оставащата му една година.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 14 Юни 2019 15:05
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net