От понеделник БЧК започва да раздава храните за нуждаещи се в населените места на община Русе

By 02 Януари 2019 Прочетена 1680 пъти 0
Правоимащите в областта са със 165 повече в сравнение с миналата кампания Правоимащите в областта са със 165 повече в сравнение с миналата кампания снимка: КИС 13

На този етап хранителните помощи по програмата на Европейския съюз са разпределени по населените места в областта, без община Русе.

В населените места продуктите дори са раздадени на 80-90%. От БЧК съобщиха, че пунктът до бившия хлебозавод в областния център ще отвори на 7 януари, като само в Русе потребителите са 3300.

Правоимащите в областта вече надхвърлят 8000 души, тъй като е имало потребители, които са били пропуснати в началото на кампанията. Те са със 165 повече в сравнение с миналата кампания.

Самото раздаване на хранителните помощи трябва да приключи до края на февруари. Както и предходни години обаче, ако останат продукти, ще има допълнителни списъци с правоимащи.

Припомняме, че се раздават 16 вида хранителни продукти, сред които най-очакваните са олио и захар. Продуктите се получават на един транш като хранителният пакет тежи малко над 24 килограма.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 02 Януари 2019 17:53
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net