Отбелязаха Бабинден в АГ-комплекса в Русе

By 21 Януари 2019 Прочетена 6681 пъти 0
По традиция тържеството за бабинден започна с ритуалното измиване на ръцете от началника  на АГ-комплекса доц. д-р Георги Хубчев По традиция тържеството за бабинден започна с ритуалното измиване на ръцете от началника на АГ-комплекса доц. д-р Георги Хубчев снимка: УМБАЛ "Канев"

Днес в АГ-комплекса към университетска болница "Канев" в Русе отбелязаха деня на родилната помощ – Бабинден. На тази дата своя професионален празник честват акушерите и гинеколозите. 

По традиция тържеството за бабинден започна с ритуалното измиване на ръцете от началника на АГ-комплекса доц. д-р Георги Хубчев. През миналата година в АГ-комплекса към Университетска болница "Канев" са проплакали 1327 бебета или с 91 по-малко в сравнение с 2017. Броят на недоносените деца за 2018 година е 136.

Голямо постижение на АГ-комплекса е това, че над 40% от операциите са по безкръвен начин. Въпреки недостига в България, в русенския АГ-комплекс няма дeфицит на акушер-гинеколози, неонатолози, акушерки и медицински сестри, като немалка част от персонала се състои от млади кадри.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 21 Януари 2019 16:27
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net