Отборите на Русенския университет с поредно силно представяне на Екомаратона в Лондон

By 08 Юли 2019 Прочетена 2361 пъти 0
Два отбора от висшето училище в Русе бяха в Лондон - "Автомобилист" и "HydRU" Два отбора от висшето училище в Русе бяха в Лондон - "Автомобилист" и "HydRU" снимка: РУ "Ангел Кънчев"

От поредно много добро представяне се завърнаха отборите на Русенския университет в състезанието за екологични автомобили в Лондон.

В напреварата взеха участие над 1500 студенти от инженерни специалности със 140 превозни средства от 28 страни от Европа, Африка, Азия и Америка. Основната цел е изминаване на възможно най-голяма дистаниция с еквивалент на един литър гориво или един киловатчаса електроенергия.

В категорията за екоболиди, Русенският университет се представи с отбор "Автомобилист", който участва за шести път с прототип на електрическа батерия. Екипът измина 424 km/kWh и се класира на 15-то място от 41 участници в своя клас.

За трета поредна година отборът "HydRU" взе участие в надпреварата в категорията градски тип автомобил, задвижван от водородна клетка. Екипът успя да реализира резултат, с който подобри всичките си постижения до момента. Това го нареди на 5-то място в крайното класиране в категорията.

И двата отбора заявяват амбициите си да направят всичко възможно да подобрят резултатите си още в следващото състезание.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 08 Юли 2019 17:29
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net