Отложиха делото за убийството на Алекс от Бяла, роднини и близки отново излязоха на протест

By 08 Октомври 2018 Прочетена 4664 пъти 0
Близките на момчето настояват виновникът за смъртта на Алекс да получи доживотен затвор без право на замяна Близките на момчето настояват виновникът за смъртта на Алекс да получи доживотен затвор без право на замяна КИС 13

Днес в Окръжния съд в Русе се състоя поредното заседание по делото за убийството на 18-годишния Алекс от Бяла, извършено през юли миналата година.

Преди това, роднини, близки и приятели на момчето излязоха на протест пред съда, за да поискат справедливо наказание за извършителите.

Според лелята на Алекс всички участвали в разправията и побоя, вследствие на които е починало момчето, са виновни и трябва да получат присъди. Тя дори настоява обвиняемият Валентин Маринов да бъде подложен на детектор на лъжата. Близките на момчето искат също виновникът за смъртта на Алекс да получи доживотен затвор без право на замяна.

След това роднините и приятелите на Алекс присъстваха и на поредното заседание по делото за неговото убийство. Бяха разпитани вещите лица, според които обвиняемият Валентин Маринов е адекватен. Той пък каза в своя защита, че е е бил "натопен" от останалите в компанията, която е имала спречкване с Алекс.

Припомняме, че според обвинението около 06:00 часа на 8 юли 2017 година, 32-годишният Валентин Маринов нанесъл удар с ръка на Алекс в центъра на Бяла, на излизане от дискотека, при което младежът паднал и си ударил главата в тротоара. Пострадалият бил откаран в болницата в Русе с тежка черепно-мозъчна травма, в кома и с опасност за живота. Въпреки усилията на лекарите да го спасят той почина седмица по-късно.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 08 Октомври 2018 19:07
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net