Пак не дадоха ход на делото за убийството в Голямо Враново

By 02 Ноември 2018 Прочетена 2048 пъти 0
Някои от роднините на убитата жена не се явиха, а по закон имат право да станат частни обвинители Някои от роднините на убитата жена не се явиха, а по закон имат право да станат частни обвинители КИС 13

За пореден път не дадоха ход на делото за убийството на 68-годишната Райме Хасанова от русенското село Голямо Враново през миналата година.

Причината е, че ще бъдат издирени роднини на жената, които имат право да станат частни обвинители, но не се явиха днес в Окръжния съд в Русе.

Припомнчме, че убийстото беше извършено вечерта на 11 май миналата година в дома на възрастната жена, която живеела в края на селото. Според обвинението, 67-годишният Джелял Юсеинов отишъл в къщата на Райме, която била вдовица и потърсил физическа близост с нея. След като жената му отказала и го изгонила, той се ядосал и по-късно се върнал в дома й. Хванал я за шията и започнал да я души. Въпреки съпротивата й, той успял да я събори на земята, нанесъл й удари по главата и тялото, след което я удушил.

По искане на прокуратурата, мъжът получи най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража". По-късно обаче той беше освободен от затвора в София, заради прекаран там инсулт срещу гаранция от 5000 лева.

Именно заради влошеното си здравословно състояние, днес на разпоредителното дело в Окръжния съд, Джелял Юсеинов бе докаран в залата на инвалидна количка. По искане на адвоката, което бе уважено от съда, ни бе забранено да снимаме обвиняемия на днешното заседание. Тъй като някои от роднините на убитата жена не се явиха, а по закон имат право да станат частни обвинители, те ще бъдат издирени за становище и едва тогава делото ще може да започне по същество.

За престъплението, в което е обвинен, Джелял Юсеинов може да получи наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 02 Ноември 2018 14:24
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net