"Паякът" вдигнал незаконно автомобил на собственик на автошкола в Русе?

By 29 Септември 2017 Прочетена 1933 пъти 0

"Комунални дейности" репатрирали колата на собственик на автошкола в Русе, въпреки че той се появил преди да е тръгнал паякът и дори разговарял със служителите. 

Това се случило преди два дни на улица "Борисова", докато мъжът пазарувал.

Румен Христов не отрича, че е спрял на забранено за паркиране и престой място. Той обаче оспорва наложената му глоба.

Според Наредба 18 на Общински съвет - Русе, таксата за репатрирането е 40 лева. Именно тази сума е заплатил и потърпевшия. В нормативния акт обаче се казва още, че когато водачът се яви на мястото на нарушение преди транспортирането на преместеното вече превозно средство, преди репатриращият автомобил да е тръгнал, се заплаща половината от сумата. Служителите на "Комунални дейности" обаче му казали друго - такива били инструкциите на ръководството.

В разговор по телефона, управителят на "Комунални дейности" обясни, че за репатриран се счита автомобил, който е натоварен на платформата. Според Румен Христов обаче това никъде не е записано и няма как да се знае от водачите.

За да се изясни смисълът в Наредба 18 за репатрирането на автомобили, потърпевшият русенец ще потърси съдействието на общински съветници. Според него е необходимо изменение в наредбата, за да стане недвусмислено ясно кога един автомобил се смята за репатриран. 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net