Парламентарната група на БСП също застана зад Георги Стоилов

By 18 Октомври 2017 Прочетена 1950 пъти 0

От БСП ще върнат дарение от 400 лева от брата на депутата Георги Стоилов. Това стана ясно след изслушването на народния представител в парламентарната група на партията. 

Таско Ерменков заяви, че парламентарната група на БСП застава зад депутата си Георги Стоилов, чийто брат бе хванат при акция на ГДБОП в Русе, тъй като нямало нито един елемент на съучастие от страна на народния представител в деянията за които е разследван брат му.

"Между депутата Георги Стоилов и брат му няма нито една обща фирма и прехвърляне на пари, продължи той. Братът не е назначаван на общински длъжности, не е участвал в обществени поръчки и в разпределението на публични средства, съобщи Ерменков. Дарението Илия Стоилов е направил в качеството си на физическо лице и няма как тези действия да се пришиват на Георги Стоилов", заяви Ерменков на брифинг в Народното събрание.

Той каза още, че случилото се в Русе е било изкарано на показ, за да се дискредитира човек, който няма нищо престъпно в биографията си.

От ГЕРБ пък запитаха дали до 2013 година Георги Стоилов е бил съдружник със съпругата на брат си във фирма за внос на ротативки, както и защо след като не е фактор в БСП, е бил назначен за директор на фонд "Земеделие" в Русе.

"Това е доста висока позиция, на която човекът се занимава с разплащания, с финансови потоци. И трето: искаме да знаем вярно ли е, че през 2016 година е бил взривен автомобил "Лексус", собственост на брата на депутата, който обаче, е бил управляван от Георги Стоилов? На четвърто място - след като нашите колеги смятат, че няма нищо нередно в действията на Стоилов защо тогава връщат дарението на брат му? Ако тези пари са чисти и всичко е наред, няма смисъл да ги връщат", заяви депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

От БСП отговориха, че в момента Георги Стоилов няма бизнес отношения с брат си, и че атаката спрямо него е опит на управляващите за отвличане на вниманието от темите, които стоят на дневен ред.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net