Петима медици бяха отличени като лекари на годината в Русе

By 19 Октомври 2018 Прочетена 4085 пъти 0
Днес българските лекари отбелязват своя професионален празник Днес българските лекари отбелязват своя професионален празник КИС 13

Петима медици бяха отличени като лекари на годината в Русе.

От съсловната организация излъчиха и две номинации за награда на национално ниво в София. Те са на д-р Антон Въжаров в категорията за принос за развитието и утвържаването на авторитета на Българския лекарски съюз и на онкогинеколога д-р Венцислав Несторов.

На 19 октомври българските лекари отбелязват своя професионален празник. Това е денят, в който почитат паметта на своя покровител - св. Йоан Рилски. Затова по традиция, днес от Лекарския съюз, раздадоха награди на петима медици от различни специалности за всеотдайна работа в полза на пациентите.

Това са неонатологът д-р Лилия Георгиева, неврологът д-р Росица Кръстева, общопрактикуващият лекар д-р Красимира Бойчева, специалистът в извънболнична помощ д-р Йорданка Пенева и психиатърът от болницата в Бяла д-р Олег Церовски.

В приветствияето си към своите колеги, председателят на съсловната организация д-р Цветан Райчинов каза, че русенските лекари са стожери на здравеопазването в областта. Като основен проблем в здравеопазването д-р Цветан Райчинов изтъкна недофинансирането в системата и липсата на кадри.

Най-голям недостиг на специалисти в национален мащаб има за патоанатоми, микробиолози, педиатри и анестезиолози.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net