Пламен Нунев пое ангажимент да съдейства за ремонта на църквата в Червена вода

By 01 Април 2019 Прочетена 1437 пъти 0
Той ще проведе срещи с Русенския митрополит Наум и представители на дирекция "Вероизповедания" към Министерски съвет Той ще проведе срещи с Русенския митрополит Наум и представители на дирекция "Вероизповедания" към Министерски съвет снимка: КИС 13

Народен представител ще съдейства за извършване на ремонт на близо 160-годишната църква в русенското село Червена вода.

Пламен Нунев е поел ангажимент да проведе срещи с Русенския митрополит Наум и представители на дирекция "Вероизповедания" към Министерски съвет.

В началото на миналата година ви показахме в Новините състоянието на храм "Св. Архангел Михаил" в село Червена вода - ронеща се мазилка и напукани стени, които са започнали да се отделят от покрива. Тогава хората изразиха притеснението си, че ако не се вземат мерки, при едно земетресение църквата може да рухне.

Според миряните причината за лошото състояние на храма е в минаващите тежкотоварни автомобили по главния път, които създавали вибрации. Още тогава жители на селото поискаха държавата да се намеси и да осигури средства за реконструкция. Църквата в Червена вода последно е била укрепен през 2000 година, когато е бил извършен и ремонт на покрива.

Хората са споделили опасенията си днес и пред народния представител Пламен Нунев. След разговор и с местния свещеник, той е поел ангажимент да съдейства за извършване на ремонт на близо 160-годишната църква като се срещне с Русенския митрополит Наум и с представители на дирекция "Вероизповедания" към Министерски съвет.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 01 Април 2019 19:21
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net