Поредна ало-измама в Русе, мним полицай пратил русенка да си вземе парите от Районното

Снимката е илюстративна Снимката е илюстративна КИС 13

Във Второ районно на полицята в Русе е започнато разследване по сигнал за извършена телефонна измама срещу 68-годишна жена.

В сряда възрастната русенка е получила обаждане на мобилния си телефон от непознат мъж. Той се представил като служител от Районно управление в Русе и под предлог, че ще трябва да съдейства на полицията при залавяне на измамници я убедил да събере и предаде сума пари и ценности. Жената се съгласила и изтеглила на два пъти сумата от 1000 лв. от банкомат и от 2500 лв. от клон на банка. В нея имала още 1000 лв. и златни накити, които заедно с изтеглените пари, по дадени указания по телефона, тя оставила на земята под лек автомобил, паркиран срещу бл. "Чавдар Войвода" в кв. "Здравец".

Впоследствие мнимият полицай й съобщил, че престъпниците са заловени и може да си вземи парите от Районното управление. Когато тя посетила Второ РУ около 17:30 часа същия ден, жената разбрала, че е станала жертва на телефонна измама.

Случаят е документиран от разследващите. Нанесена щета за около 5000 лв.

Започнато е досъдебно производство за престъпление по чл. 209, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

www.kiss13.net
Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.
НАУЧИ ПОВЕЧЕ СЪГЛАСЕН СЪМ НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН