Последната голяма алтернатива на "Батенберг" стана платена

By 10 Юни 2016 Прочетена 2585 пъти 0

Площад "Дунав" в Русе вече е зона за платено паркиране. Така след като преди близо 2 години с реконструкцията в района на площад “Батенберг” бяха орязани около 70 паркоместа, най-голямата алтернатива за престой на автомобилите в района наситен с културни и образователни институции, фирми и заведения стана платена. 

Припомняме, че поетапно бяха премахнати паркоместа пред Историческия музей и СОУ “Христо Ботев”. На улица “Иван Вазов” пред Регионалната библиотека пък престоя бе напълно забранен.

Това обаче не бе самоцелно, след като около площад “Батенберг” бяха изградени цели 2 велоалеи, една от които с 200 дециметра дължина. Изгледжа инициативата не е била напразна, защото видно те служат добре и за компенсация на дефицита на паркоместа в района, тъй като често могат да се видят паркирали коли там.

Някои русенци изразиха притеснения, че драстично намалените паркоместа могат да се отразят на туризма. Място за притеснение едва ли има, тъй като автобусите са намерили алтернатива на намалелите места за паркиране.

Припомняме, че по време на реконструкцията на площад "Батенберг", от Общината обясниха, че загубените места за паркиране могат да бъдат компенсирани именно от тези на площад “Дунав”, който тогава беше безплатен и пълен в активната част на деня.

Взетите мерки очевидно освободиха паркинга, където вече шофьорите ще могат безпроблемно да намерят място, на което да оставят автомобила си, макар и срещу заплащане.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 06 Февруари 2019 14:39
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net