Последното плуване от благотворителната инициатива на братята Теодор и Валентин събра 900 лева

By 24 Юни 2019 Прочетена 1841 пъти 0
Събраните средства ще отидат за подпомагане на дейността на фондация "Една от 8" Събраните средства ще отидат за подпомагане на дейността на фондация "Една от 8" снимка: КИС 13

Близо 900 лева събра благотворителното преплуване на езерото "Липник" в русенското село Николово.

То беше последното от кампанията на братята Теодор и Валентин, която обхвана около 30 езера в България. Събраните средства ще отидат за подпомагане на дейността на фондация "Една от 8", която подкрепя жените болни от рак на гърдата.

Благотворителната инициатива започна на 31 май с преплуването на Нановско блато и Карлиево езеро. Кампанията последователно обхвана около 30 водоема в цялата страна, повечето от които трудно достъпни. Финалът беше планиран за 22 юни на езерото "Липник" край Русе.

Както се и очакваше, Теодор и брат му Валентин получиха голяма подкрепа за инициативата. На място беше поставена и кутия, в която всеки според възможностите си, можеше да дари средства за фондация "Една от 8". Теодор започна преплуването на езерото от другия му край, като през цялото време беше съпровождан от екипа си, който се грижеше за неговата безопасност. След като преодоля разстоянието от над километър и половина, Теодор беше посрещнат с възторжени викове от събралите се да го подкрепят русенци.

Теодор благодари на приятелите си за това че са били до него в тази инициатива, както и на брат си за безрезервната подкрепа.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 24 Юни 2019 16:57
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net