Постоянни прекъсвания на тока изкараха близо 300 жители на Мартен на протест

By 11 Септември 2018 Прочетена 3697 пъти 0
Те настояват да бъде изградена отделна подстанция за града и да се подмени амортизираната електропреносна мрежа Те настояват да бъде изградена отделна подстанция за града и да се подмени амортизираната електропреносна мрежа КИС 13

Заради постоянните спирания на тока, над 300 жители на Мартен излязоха на протест и затвориха за около половин час главния път между Русе и Силистра.

Те настояват да бъде изградена отделна подстанция за града и да се подмени амортизираната електропреносна мрежа.

Прекъсването на електрозахранването ставало без предупреждение, оплакват се хората, което води и до повреда на много електроуреди. По думите им това се случвало редовно от много време насам, тъй като мрежата била изключително амортизирана.

Протестиращите извадиха информация, според която от началото на годинта досега от енергото постоянно правили ремонти на мрежата. Напрежението също се понижавало, което било много опасно, обясниха потърпевши.

На протеста присъства и областният уиправител Галин Григоров, който се опита да успокои хората, че има проект за изграждане на  подстанция в района, която ще реши проблема. Кметът на Мартен пък е получил отговор от енергоразпределителното дружество, че още този месец ще започне изграждането на подстанцията.

Въпреки уверенията, че се вземат мерки за решаване на проблема, жителите на Мартен се канят отново да излязат на протест следващия понеделник.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Вторник, 11 Септември 2018 19:48
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net