Повдигат въпроса за растителните отпадъци в Червена вода

By 11 Септември 2018 Прочетена 2547 пъти 0
Общинският съветник от ВМРО Иво Пазарджиев с питане към кмета на Червена вода Румен Русев Общинският съветник от ВМРО Иво Пазарджиев с питане към кмета на Червена вода Румен Русев ВМРО

Председателят на групата общински съветници от "ПАТРИОТИТЕ ВМРО, ГЛАС НАРОДЕН" в Общински съвет - Русе Иво Пазарджиев с питане към кмета на Червена вода Румен Русев относно съществуващият от известно време проблем, касаещ влошената организация по извозването на растителни отпадъци. 

Пазарджиев е сигнализиран многократно от жители на селото, че след края на летния сезон, на много места около контейнерите за смет, има струпани камари с боклуци. Според предоставилите сигнала, липсва цялостна организация от страна на местното кметство за ликвидирането на този проблем, а следствието от това е продължаващото нарастване на камарите с отпадъци от растителен и друг характер. 

Общинският съветник извършва проверка на място и установява, че в действителност забележимо е, че някои улици са много добре почистени, докато други с години не са обслужвани, като размерът на камарите, събрали се в следствие на това, надвишава по височина контейнерите за смет. 

В тази връзка общинският съветник задава няколко въпроса към кмета на Червена вода относно каква организация е създадена от кметството във връзка с извозване на битовите отпадъци с растителен произход, намиращи се в рамките на селото. Така също относно дали има специално установен подход при подбора на улици и места в селото, които се почистват за сметка на други, и разбира се, съществуват ли намерения от страна на местния кмет за подобряване на дейността на кметството при справянето с проблема с растителните отпадъци. 

Общинските съветници от групата на "ПАТРИОТИТЕ ВМРО, ГЛАС НАРОДЕН" бяха първите, които успяха да въведат практиката в местния парламент, на въпроси на общинските съветници да отговарят и кметовете на кметства. Това е вторият такъв случай, след като по-рано тази година на такава форма на обществен контрол бе подложена кметицата на село Тетово. 

Отговор на зададените въпроси, Русев следва да предостави на предстоящата сесия на Общински съвет - Русе на 13 септември.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Вторник, 11 Септември 2018 11:06
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net