Правят буферен паркинг за ТИР-ове на Дунав мост при Русе

By 20 Юни 2019 Прочетена 1792 пъти 0
Според експерти това би намалило колоната от чакащи тежкотоварни автомобили в посока Мартен с един километър Според експерти това би намалило колоната от чакащи тежкотоварни автомобили в посока Мартен с един километър снимка: КИС 13

Буферен паркинг за 25-30 тира ще бъде изграден до входа на "Дунав мост" при Русе.

Според експерти това би намалило колоната от чакащи тежкотоварни автомобили в посока Мартен с 1 километър. Проектът за новия паркинг е изготвен от Агенция "Митници" и е внесен за разглеждане и финансиране. От Министерски съвет пък вече взеха решение да се отчуждят сгради държавна собственост в района и да се съборят, обясни за телевизия КИС 13 областният управител Галин Григоров. Според него обаче проблемът със засиления трафик може да се реши единствено с изграждането на нов мост между Русе и Гюргево.

По отношение на магистралата Русе - Велико Търново Галин Григоров обясни, че имало желание работата по двата лота на територията на Русенска област да започнат едновременно, но все още се чакало решението на Върховния административен съд по допустимостта на жалбата срещу екологичната оценка на трасето. Без това решение, нямало как да се изработят парцеларните планове нито пък да започнат отчуждителните процедури.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net