Предизвикателствата пред трудовата мобилност в трансграничния регион бяха обсъдени в Русе

На форума бяха представени възможностите за търсене и предлагане  на работна ръка от двете страни на Дунава На форума бяха представени възможностите за търсене и предлагане на работна ръка от двете страни на Дунава снимка: КИС 13

Предизвикателствата пред трудовата мобилност в българо-румънския трансграничен регион бяха обсъдени на конференция в Русе.

На форума бяха представени възможностите за търсене и предлагане на работна ръка от двете страни на Дунава.

Оказва се, че българските компании имат по-голям интерес да наемат работници и служители за бизнеса, който развиват в Румъния, отколкото техните румънски колеги. Това важало особено много за търговията и туризма, обясниха от Българо-ръмнската търговско-промишлена палата.

Освен това, се оказва че идеята за трудова мобилност в траснграничния регион е по-привлекателна за българите отколкото за румънците.

От българо-румънската търговско-промишелан палата са разработили безплатна онлайн платформа за търсене и предлагане на работа в трансграничния регион.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

www.kiss13.net
Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.
НАУЧИ ПОВЕЧЕ СЪГЛАСЕН СЪМ НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН