Представители на бизнеса от Германия се срещнаха със студенти на Русенския университет

By 29 Януари 2019 Прочетена 2140 пъти 0
По време на форума консултантите разясниха възможностите за кариерно развитие в сферата на здравеопазването в Германия По време на форума консултантите разясниха възможностите за кариерно развитие в сферата на здравеопазването в Германия снимка: КИС 13

Среща между представители на бизнеса от Германия и студенти от факултет "Обществено здраве и здравни грижи" се проведе в Русенския университет "Ангел Кънчев".

По време на форума консултантите разясниха възможностите за кариерно развитие в сферата на здравеопазването в Германия. Търсят се най-вече квалифицирани медицински сестри и акушерки, тъй като се оказва, че Германия няма потенциала да обучи достатъчно медицински кадри за да отговори на нуждите на здравната система.

Нашето Министертство на здравеопазването е установило, че през следващите години ще има необходимост от 13 хиляди медициснки работниици в областта на здравните грижи, в това число медицински сестри, акушерки и кинезитерапевти. При нас обучението на тези сппециалисти е добро, но нямаме потенциала да обучим толкова много хора в близко бъдеще. Понеже имаме дългогодишен опит с кадри от Италия и Балканите, и сме доволни от тяхната работа, се насочихме да търсим такива специалисти тук в България и по-конкретно в Русенския университет, заради високата квалификация, която получават тук студентите.

заяви консултантът Бернд Шнайдер

Консултантите увериха, че българските здравни специалисти ще работят при същите условия като германците.

Говорим за трудов договор, размер на месечното възнаграждение, годишен платен отпуск, изобщо всички привилегии, които получават и местните работници. Болниците нямат интерес да предлагат по-лоши условия на българите в системата на здравеопазването.

допълни още Шнайдер

От срещата стана ясно, че студентите от здравния факултет са мотивирани да работят в Германия заради по-доброто заплащане.

Ако бъдат одобрени кандидатите ще получат безплатно обучение по немски език преди започването на работа в Германия.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Вторник, 29 Януари 2019 14:45
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net