Предстои създаването на френски център в Русенския университет

By 24 Октомври 2018 Прочетена 1971 пъти 0
Това стана ясно по време на среща между ректора чл.-кор. проф. дтн Христо Белоев и директора на Френския институт в София Фабиен Флори Това стана ясно по време на среща между ректора чл.-кор. проф. дтн Христо Белоев и директора на Френския институт в София Фабиен Флори КИС 13

Предстои създаването на Френски център в Русенския университет.

Това стана ясно по време на среща между ректора чл.-кор. проф. дтн Христо Белоев и директора на Френския институт в София Фабиен Флори. Бяха обсъдени детайли от бъдещото партньорство, както и досегашните инициативи на висшето училище, като член на Университетската агенция на франкофонията.

Със създаването на центъра в Русе ще се разшири кръгът от дейности, които ще популяризират френската култура и изкуство в региона. Ще бъдат организирани тематични киновечери, изложби, дискусии, срещи с актьори, ще има и езикови курсове. На срещата е било обсъдено и досегашното сътрудничество между университета и фреснкия институт.

Чрез своята дейност Центърът ще покрива голяма част от Северна България и ще организира много информационни и научни събития.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 24 Октомври 2018 13:34
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net