Превенцията на пътнотранспортния травматизъм обсъдиха на форум в Русенския университет

Целта на събитието беше да се изведат общи политики за намаляване броя на пострадалите при катастрофи Целта на събитието беше да се изведат общи политики за намаляване броя на пострадалите при катастрофи снимка: КИС 13

Превенцията на пътнотранспортния травматизъм бе обсъдена на обществен форум в Русенския университет.

Целта на събитието беше да се изведат общи политики за намаляване броя на пострадалите при катастрофи и да бъде направен анализ на ефективността на спасителната верига.

Според председателя на новосъздадената Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата", мерките, които трябва да се вземат, са в няколко направления.

От Българския червен кръст, които са съорганизатори на форума, смятат, че най-важен за намаляването на пътно-транспортния травматизъм е човешкият фактор. В тази връзка експертите смятат, че не трябва да се въвежда праг на възрастта за шофиране. Обмисля се обаче създаването на механизъм за продължаващо обучение на шофьорите за опресняване на знанията и уменията зад волана.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

www.kiss13.net
Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.
НАУЧИ ПОВЕЧЕ СЪГЛАСЕН СЪМ НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН