Пуснаха новите трасета на Дунав мост при Русе

By 19 Април 2019 Прочетена 2527 пъти 0
Те ще работят експериментално до издаването на акт 16 на реконструкцията в района на ЖП надлеза Те ще работят експериментално до издаването на акт 16 на реконструкцията в района на ЖП надлеза снимка: КИС 13

Отвориха новите трасета за вход на Дунав мост при Русе.

От днес бяха пуснати в експлоатация 8-те трасета на новия терминал. 4 от тях са за тежкотоварните автомобили, а останалите за леките коли и автобусите. По този начин се очаква значително да се облекчи трафикът по време на великденските празници и да се намали времето за изчакване.

Трасетата ще работят в тестови режим, тъй като реконструкцията на пътя на входа на Русе от Силистра, макар да е приключила, все още няма издаден акт 16. С временна организация на движението обаче, зона "Изток" ще работи ако се налага и с пълен капацитет, за да не се допусне продължително чакане на тежкотоварните автомобили за проверка при влизане в страната, още повече че всички 4 трасета за тировете са оборудвани с кантари.

Очаква се официалното откриване на зона "Изток" да стане след издаването на акт 16 за разширяването на пътя под ЖП надлеза. Старите трасета в момента са затворени, но идеята е да се използват за изход, за да се облекчи допълнително трафика и да се избягва струпването на тежкотоварни автомобили в района на Дунав мост.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 19 Април 2019 16:11
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net