Разрешиха на Монтюпе да пусне в експлоатация спрения цех за леене на алуминий

By 18 Ноември 2015 Прочетена 1807 пъти 0

Монтюпе пуска в експлоатация спряното заради замърсяване на въздуха съоръжение за леене на алуминий. Върховният административен съд е постановил отмяна на предварителното изпълнение на заповедта от 23.09 на директора на Регионалната инспекция по околната среда и водите за спиране на дейността на Карусел 1. Определението не подлежи на обжалване.

Според висшите магистрати, от предоставените доказателства е установено, че и след налагане на принудителната административна мярка замърсяванията на въздуха в града са продължили. Освен това в определението на Върховния административен съд се посочва, че екоинспекцията е обосновала решението си със замервания, направени в началото на юли, докато проведените изпитвания на 23 септември, откогато е заповедта за спиране, са показали, че и при двете изпускащи устройства не се превишават максималните дебити на отпадъчните газове съобразно условията на комплексното разрешително.

Междувременно друг състав на Върховния административен съде отхвърлил като неоснователна жалбата на завода срещу заповед на екоинспекцията от април миналата година за пломбиране на вентилационните жалузи на производствено хале 1.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net