Ремонтът на булевард "Трети март" и Сарайския мост в Русе започва напролет

By 10 Октомври 2018 Прочетена 3233 пъти 0
Предвижда се подобряване на осветеността на булеварда и изграждане на допълнителни елементи за пожарна безопасност Предвижда се подобряване на осветеността на булеварда и изграждане на допълнителни елементи за пожарна безопасност КИС 13

Напролет започва рехабилитация и модернизация на булевард "Трети март" и ремонт на Сарайския мост в Русе. Освен това по съоръжението са предвидени и дейности за усилване на конструкцията.

Планиран е ремонт на платната на булеварда, включително и пътните връзки при възел "Сарая". Изграждат се нови трасета за движение на велосипеди. В зоната на кръстовищата и пешеходните и велосипедни пресичания всички бордюри ще бъдат скрити на нивото на настилката, за осигуряване на достъпна среда.

Предвижда се подобряване на осветеността на булеварда и изграждане на допълнителни елементи за пожарна безопасност. Ще бъде изпълнена изцяло нова сигнализация с пътни знаци и маркировка. Планира се и изграждането на система за видео наблюдение и следене на трафика.

С ремонтни дейности по пътното платно, тротоарите и връхната конструкция на моста ще се възстанови експлоатационната му годност и нормалната пропускателна способност, което ще позволи да се пусне движението по прекъснатата връзка под съоръжението.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 10 Октомври 2018 17:57
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net