Русе се сдобива с все повече "еко" инфраструктура

By 17 Октомври 2018 Прочетена 2698 пъти 0
Трева поникна на пореден участък от новоизградената веломрежа на Русе Трева поникна на пореден участък от новоизградената веломрежа на Русе КИС 13

Трева изби изпод асфалта на велоалея и тротоар в участък от булевард "Васил Левски" в Русе.

Велоалеята била направена миналата година, а тротоарът през тази, обясниха русенци, които живеят в квартал "Чародейка" и често минават оттам. Според тях и в двата случая тревата се появила много бързо. Направило им впечатление, че дори асфалтът се напуквал, където изникнела тревичка.

Според хората от квартала, най-вероятно отдолу няма добра основа или пък тревата не е била почистена както трябва преди да се положи новата настилка. Поставят под съмнение и количеството и качеството на използвания материал.

Поне поддръжката на изникналата на комбинираната алея трева е добра, коментираха русенци. Наскоро служители на фирмата по поддръжка минали да косят тревата, като не подминали и израстъците по велоалеята.

Според хората от квартала е необходим по-строг контрол по време на строителните дейности, за да не се налага след години и велоалеите да се нуждаят от косене.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 17 Октомври 2018 20:48
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net