Русенска област остава без противоградна защита поне до 2019 година

By 23 Октомври 2017 Прочетена 2191 пъти 0

И през следващата година в Русенска област няма да има защита от градушките.

Това стана ясно по време на среща в Русе между земеделски производители от областта и изпълнителния директор на Изпълнителната агенция за борба с градушките инж. Ваньо Славеев.

Предвижда се през 2018 да се изградят два нови командни пункта, но не и в Русенска област. Така най-близката противоградна ракетна площадка остава тази в плевенска област на около 120 километра от Русе. За русенския регион се предвижда градозащита от въздуха чрез самолети, но от 2019 година, стана ясно на срещата.

Обмисляло се и трансгранична защита от градушките. Предвижда се след изграждането на системата да се събират такси, с които да се заплаща от ползвателите услугата „градозащита“.

Тъй като земеделски производители от Русенска област поискаха площадка за противоградна защита, от Агенцията се анагжираха да направят анализ колко би струвало изграждането и поддръжката на два полигона в Русенска област.

Припомняме, че през тази година над 55 хиляди декара земеделска продукция бяха напълно унищожени от градушките в областта.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net