Русенският районен съд намали повече от три пъти санкцията на "Монтюпе"

By 14 Февруари 2019 Прочетена 1634 пъти 0
Решението подлежи на обжалване пред Административен съд - Русе Решението подлежи на обжалване пред Административен съд - Русе снимка: КИС 13

Районният съд в Русе намали санкция на завода за автомобилни части, наложена от РИОСВ, от 15 000 на 4000 лева.

Неимуществената санкция е за това, че при проверка през април миналата година, инспекторите са е установили, врати 1, 3, 5 и 6 на производствено хале 3 са отворени към 09:30 и към 20:00 часа. По този начин не е изпълнено задължително предписание да се спазва инструкцията за регулиране експлоатацията на транспортните врати на халето.

От събраните по делото доказателства се установява, че заводът е осъществил състава на нарушението, тъй като не е изпълнил предписание на контролен орган за опазване на околната среда. Съгласно нормата се налага имуществена санкция от 2000 до 20 000 лева.

С оглед изложеното съдът е счел, че в случая дружеството не е изпълнило част от предписанието, с което вредният ефект върху защитените обществени отношения от Закона за опазване на околната среда е с по-ниска степен на опасност, тъй като производствената активност е била намалена.

Затова Районният съд е изменил наказателното постановление на РИОСВ, като е намалил неимущрествената санкция от 15 000на 4000 лева.

Решението подлежи на обжавлане пред Административния съд.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net