Русенският университет ще модернизира 15 висши училища в Европа и Азия

Във всеки от университетите-партньори ще бъдат създадени учебни високотехнологични зали на бъдещет Във всеки от университетите-партньори ще бъдат създадени учебни високотехнологични зали на бъдещет снимка: КИС 13

Създават центрове за иновационни образователни технологии в 15 висши училища от Европа и Азия по европейски проект.

От българска страна партньор е Русенският университет "Ангел Кънчев".

По проекта ще бъде представена Концепцията на университета за адаптиране на образователната система към дигиталното поколение чрез интензивно използване на иновационни технологии. В поледните години висшето училище в Русе натрупа опит в сферата на модернизацията на образованието, като това е петият проект за създаване на академична мрежа. В него участват общо 9 държави от Европа и Централна Азия.

Във всеки от университетите-партньори ще бъдат създадени учебни високотехнологични зали на бъдещето. Наръчникът по иновационни образователни технологии на Русенския университета ще бъде адаптиран към нуждите на проекта. Ще бъде направен и негов интерактивен мултимедиен вариант, който ще бъде достъпен за всички заинтересовани от цял свят.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

www.kiss13.net
Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.
НАУЧИ ПОВЕЧЕ СЪГЛАСЕН СЪМ НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН