С хилядно шествие Русе отбеляза 24-ти май

By 24 Май 2019 Прочетена 1948 пъти 0
В училище "Отец Паисий" тържествата започнаха още в 10:00 часа с приемането на училищното знаме В училище "Отец Паисий" тържествата започнаха още в 10:00 часа с приемането на училищното знаме снимка: КИС 13

С хилядно шествие Русе отбелязаха 24-ти май – Деня на българската писменост и култура.

В училище "Отец Паисий" тържествата започнаха още в 10:00 часа с приемането на училищното знаме. За празника приветствие отправи директорът на училището Биляна Алексиева. Поздрав за 24 май имаше и от името на учениците, които завършват основно образование.

Бяха връчени награди на изявени през годината ученици в областта на науката, културата и спорта. Гост на тържеството беше естрадната певица Маргарита Хранова. Децата от училище "Отец Паисий" се включиха в празничното шествие с мажоретки и духов оркестър по главната улица "Александровска".

В два лъча то стигна до площада пред Общината. В манифестацията за най-българския празник се включиха хиляди ученици и учители, деца от детските градини, общественици и граждани. За преподавателите и хората на словото най-голямата награда е когато видят резултати от своята просветителска дейност.

Празникът на централния площад завърши с изпълнения на деца от русенските училища.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 24 Май 2019 16:57
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net