С концерт в Русе отбелязаха 140 години дипломатически отношения между България и Русия

By 09 Юли 2019 Прочетена 1587 пъти 0
Събитието бе организирано съвместно с Генералното консулство на Руската федерация в Русе Събитието бе организирано съвместно с Генералното консулство на Руската федерация в Русе КИС 13

С тържествен концерт в Русе бе отбелязана 140-та годишнина от установяването на дипломатически отношения между България и Русия.

Гости на събитието, което бе организирано съвместно с Генералното консулство на Руската федерация в Русе бяха Владимир Токтаев – пресаташе на генералния консул на Русия в Русе – Андрей Громов, председателят на Общински съвет Русе и Ректор на Русенски университет "Ангел Кънчев" чл.-кор. проф. д.т.н. Христо Белоев, представители на Областна администрация - Русе и Община Русе, жители и гости на града, медии.

Поздравителни адреси бяха връчени от името на генералния консул на Русия в Русе на участниците в тържествения концерт. Организаторите на събитието получиха поздравителен адрес също и от името на Община Русе, както и от Областна администрация.

Празничната програма включваше рецитал на руски стихотворения изпълнени от Мария Мицова, руски песни в изпълнение на Вокално студио за поп и джаз "Икономов" Русе и вокална група "Дунавски полъх" с ръководител Вили Икономов, и два танца на формация "Star Dance" към Народно читалище "Христо Ботев - 1908" - Русе. Празничния концерт завърши с изпълнение на русенския глас Жулиета Иванова.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net