С поднасяне на цветя и "Безсмъртен полк" Русе отбеляза Деня на победата

By 09 Май 2019 Прочетена 1303 пъти 0
Пред паметника на Альоша присъстваха много ветерани, но и потомци на участвали във войната руснаци и българи Пред паметника на Альоша присъстваха много ветерани, но и потомци на участвали във войната руснаци и българи снимка: КИС 13

С церемония по полагане на венци на паметника на Альоша и с шествие "Безсмъртен полк", в Русе бе отбелязан Денят на победата.

Беше почетена и паметта на загиналите руски войници на гробището в Парка на Възрожденците.

Стотици русенци се включиха в отбелязването на Деня на победата. Честването започна пред паметника на Альоша в 11:00 часа.

Организатор на събитието бе Генералното консулство на Руската федерация в Русе. С минута пълчание бе почетена паметта на загиналите войници. Генералният консул на Русия в крайдунавския град Андрей Громов каза в своето обръщение, че това историческо събитие – 9 май – ще остане завинаги в нашата памет.

В този ден, в деня на победата, руските и българските войници бяха заедно в Берлин. Ние помним и скърбим за тези, които са загинали във войната, от всички националности. Те са дали живота си, за да можем ние да живеем и да се развиваме за съхранението на единна европа. Винаги ще помним и почитаме тяхната памет.

заяви Андрей Громов

Пред паметника на Альоша присъстваха много ветерани, но и потомци на участвали във войната руснаци и българи. Накрая на церемонията пред паметника на Альоша, бяха поднесени венци и цветя в памет на загиналите във войната.

След това множеството се отправи на шествие до Руското военно гробище, начело с участниците в Безсмъртния полк. Те държаха гордо портретите на своите близки, които са се били във войната. На руското гробище бе отслужена панихида и бяха поднесени цветя в знак на почит към всички съветски войници, загинали във Великата отечествена война.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net