Седем месеца без топла вода

By 20 Септември 2018 Прочетена 3564 пъти 0
Потърпевши са живущите в два от входовете на блок "Трансстрой" в Русе Потърпевши са живущите в два от входовете на блок "Трансстрой" в Русе КИС 13

От 7 месеца живущите в блок "Трансстрой" в Русе нямат топла вода.

Въпреки че тя достига с необходимата температура до инсталацията в сградата, се оказва, че става почти студена за апартаментите в последните два входа.

Блокът е построен през 1974 година. Оттогава досега не е имало проблем с топлата вода. От февруари обаче постепенно започнала да не стига до последните два входа.

Хората източвали водата с надеждата да потече малко по-топла, за да могат да се изкъпят, но това, което получавали е студен душ. Справят се кой както може – с бойлери, бързовари и дори тенджери на котлона.

Домоуправителите на засегнатите входове наели фирма която да направи замерване на температурата на водата, която влиза в инсталацията на блока. Оказало се, че е напълно спрямо изискванията от 55 градуса. Затова започнали да търсят специалисти, които да сменят инсталацията, но преди това се обърнали към "Топлофикация" за мнение какво могат да направят.

Хората от блока предполагат, че до тях не стига топла вода заради новопостроена кооперация, която е била присъединена към мрежата. Те се надяват че когато бъде пуснато парното, налягането ще се нормализира и в техните домове пак ще потече топла вода. 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 20 Септември 2018 18:09
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net