Северин Красимиров бе докаран с конвой в следствения арест в Русе

By 18 Октомври 2018 Прочетена 2742 пъти 0
Очаква се утре да бъде гледана мярката му за неотклонение Очаква се утре да бъде гледана мярката му за неотклонение КИС 13

21-годишният Северин Красимиров, който бе задържан в Германия за убийството на Виктория Маринова, бе транспортиран с конвой на съдебна охрана в следствения арест в Русе. Той пристигна малко след 12:30 часа.

Красимиров бе траснпортиран от София с конвой на съдебна охрана след като снощи пристигна с полет от Германия. Немските власти го заловиха с европейска заповед за задържане издадена от окръжна прокуратура.

Назначен му е служебен адвокат, като преди това други шестима са отказали да го защитават. На Северин са му повдигнати две обвинения - за изнасилване, представляващо особено тежък случай и за убийство по особено мъчителен за жертвата начин. Предстои да му бъде извършено освидетелстване с участието на съдебен лекар.

21-годишният Северин е задържан за 72 часа, като утре сутринта се очавка наблюдаващият прокурор да внесе искане в Русенския окръжен съд за постоянния му арест. Най-вероятно мярката за неотклонение ще се гледа по обед или в ранния следобед.

Ако бъде задържан под стража, до началото на съдебния процес, Северин ще прекара в затвора в Белене.

Припомняме, че телевизионната водеща Виктория Маринова беше убита в Русе на 6 октомври. Северин Красимиров беше задържан от германските власти три дена по-късно в дома на майка му в град Щаде.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net