Сезираха Европейския парламент за системно нарушаване на изборните правила в България

By 07 Юни 2019 Прочетена 1396 пъти 0
Според Бойко Никифоров най-големите нарушения стават в секционните избирателни комисии при преброяването на гласовете Според Бойко Никифоров най-големите нарушения стават в секционните избирателни комисии при преброяването на гласовете снимка: КИС 13

Сезираха Eвропейския парламент за системни нарушения на правилата при провеждане на избори в България.

Това обяви в Русе председателят на Обществения съвет за правосъдие Бойко Никифоров. Той е подал петиция, която е отворена за гласуване и приета за разглеждане от Eвропейския парламент.

Според Бойко Никифоров най-големите нарушения стават в Секционните избирателни комисии при преброяването на гласовете. Пример, че масово не се спазва правилото при броене на бюлетините, Бойко Никифоров даде от местните избори през 2015 година.

Той посочи още, че нито една от политическите сили в парламента не се е ангажирала да внесе поправка в закона, според която вотът се касира ако преброяването на бюлетините не се извърши по правилата разписани в Изборния кодекс.

От Обществения съвет за правосъдие искат Европейският парламент да задължи България да спазва правилата при провеждане на избори.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net