Сформираха Детско полицейско управление в СУПНЕ "Фридрих Шилер" в Русе

By 09 Октомври 2018 Прочетена 2523 пъти 0
Инициативата се реализира по Национална програмата на Министерството на вътрешните работи Инициативата се реализира по Национална програмата на Министерството на вътрешните работи КИС 13

21 третокласници на "Дойче шуле" в Русе са доброволците в откритото днес Детско полицейско управление.

Инициативата се реализира по Национална програмата на Министерството на вътрешните работи. В двугодишен период учениците ще участват в различни занятия и извънкласни форми, свързани с превенция и опазване здравето и живота на децата.

В обучителния процес ще участват служители от структурите на "Охранителна", "Криминална" и "Пътна полиция", експерти от психологическите лаборатории на МВР и от Българския червен кръст, както и представители на Българската православна църква.

На тържествената церемония по откриване на академията беше подписано Споразумение за партньорство между Второ районно управление в Русе и Средното училище с преподаване на немски език "Фридрих Шилер".

Специална изненада за членовете на Детското полицейско управление беше кучето Рон, което служи към Районна митница – Русе и надушва наркотици. Децата имаха възможност и да видят отблизо обурудването, екипировката и работата на екипите от различните специализирани звена и структури в Областната дирекция на МВР.

Финансирането на програмата е със средства от училищното настоятелство.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net